lördag 12 november 2011

Den 111111

Den 111111, så tanklöst blir det när kommuner själv bestämmer.
Vackert väder, så varför inte cykla en längre runda. Tänker på hur många miljoner Stockholm tänker satsar på upprustningen av cykelinfrastrukturen (vacker formulering), nu skall Helsingborg investera 63 miljoner på att rusta upp staden. Men oftast blir resultatet bara för orternas egna centrum. Vill man cykla över kommungränsen, saknas både cykelbana och vägvisning. Ett exempel, den två kilometer långa vägen mellan Utvälinge i Helsingborgs kommun och Ängelholm. Vägen är smal och vältrafikerade, här cyklar jag ofta. Tror inte jag kommit här utan att möta minst en pedaltrampare, även i snöoväder.
Bakgrund Utvälinge ligger nästan som en förort till Ängelholm, men fick tillhöra Helsingborg eftersom det vid kommunsammanslagningen fanns en länsgräns.
Bra är att Ängelholm har byggt en cykelväg österut mot Munka-Ljungby, längs en nästan otrafikerad väg (finns en större parallell väg).
Men Ängelholm vill inte betala för grannkommunens cyklister och de egna som bara önskar komma till ån vid Utvälinge för att fiska.
Helsingborg bryr sig inte om utkanterna och tydligen inte om den unga pojke som ofta cyklar på denna livsfarliga väg till och från skolan.

Skärpning, cykelinfrastrukturen betyder även möjlighet att utan svårighet kunna cykla över kommungränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar