torsdag 30 juni 2016

Tromsö-Smygehuk

Björn Skarner start den 1/7 2016 i Tromsö, för fortsatt färd via Treriksröset till Smygehuk.
Här skriver Björn själv om sin långfärd:
Allt började med att jag funderade över vad det skulle innebära för mig att lämna Sverige och flytta till ett annat land. Vad skulle jag ångra att jag aldrig sett?
Det ledde till att jag konstaterade att jag aldrig varit norr om Östersund, dvs. jag hade bara sett "halva" Sverige. Jag kom ihåg att en kompis till mig hade försökt sig på att cykla Sverige Syd till Norr, men fick bryta ganska tidigt. Så jag kollade med honom om han var intresserad av att ta sig an en den resan igen, och han var också intresserad.
Tyvärr fick han hoppa av tidigare i år, men jag bestämde mig för att inte kunde låta bli att ta mig an utmaningen oavsett.
Året som gått sedan jag började planera har varit en hel del forskning om cykling. Vilket ledde till att jag, efter många om och men, byggde min egen cykel.
Nu ger jag mig av mot Köpenhamnsflygplats klockan 05:30 imorgon för att flyga till Tromsö, sedan bär det av mot Treriksröset.
I flera bloggar och tidigare skrifter har jag läst hur de helt enkelt inte cyklat sträckan i Norge från Tromsö till Kilpisjärvi, utan tagit bussen.
Jag har inte lyckats hitta varför man valt detta, utan det verkar helt enkelt inte ha varit målet. Därför tänkte jag, den sträckan borde avverkas på cykel.
Björn

Vi önskar lycka till och följer honom på bloggen Sweden North to South by Bike, Instagram, eller Twitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar