tisdag 24 juni 2014

I Startgropen

På väg till Sveriges nordligaste punkt planerar nu Malin och sambo Felix sin sommarcykeltur. Äventyret börjar med flyget till Kiruna den 7 juli, därifrån bär det av till Treriksröset. Därifrån ligger ju hela Sverige som en stor nedförsbacke till Smygehuk (åtminstone de sista 20 meterna).
Vi önskar "Lycka till" och hoppas på många trevliga upplevelser.

Överst i länklistan står de senaste uppdaterade äventyrarna. Men de som är på Facebook och en del hemsidor med bloggar visar inte tiden för uppdatering och läggs längst ner i listan. Detta betyder inte att dessa reseskildringar är mindre intressanta.

Till exempel "Gubbarna på drift", (från Hallstahammar) de bestämde sig för att ta sig hela sträckan från Treriksröset till Smygehuk. Tog flyget till Tromsö och fick uppleva en kraftig snöstorm med två grader och duggregn i en isande nordlig snålblåst. Turbåten Malla, gjorde årets första tur från Kilpisjärvi lördagen den 21 juni. Tack vare den, kunde de plumsande ta sig till rösets betongklump och startplats. Här uppe kan man knappt säga att våren börjat. På den vidare färden ner mot Karesuando ifrågasattes beslutet att ta med cykelkärran. Femton extra kilo att släpa på, börjar kännas som närmare trettiofem att dra uppför varje backe.
Förhoppningsvis nu söder om går det betydligt bättre, skall med intresse följa deras strapatser.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar